1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

A fittebb létre vágyók játszótere!

alt„Mozogj jobban - mozogj erősebben - mozogj tovább - mozogj gyorsabban”, hangzik a 360Gym mottója. És hogy hogyan érhető ez el? Hogy megtudjam, mi mással is tölthettem volna a múlt heti szombat délelőttöt, minthogy részt vettem Budapest talán legizgalmasabb funkcionális edzőtermének bemutató óráján!

A 90 perces intro óra keretében 3 lelkes társammal együtt megismerkedhettünk magával a teremmel, annak filozófiájával és eszközeivel, az ott tartott különböző óratípusokkal, míg végül teljes képet kaptunk arról, mi történik azokkal, akik bemerészkednek a fittebb létre vágyók igazi játszóterére, a 360Gym-be!

Már a legelején fontos tisztázni, annak ellenére, hogy a hely egylégterű, garázsos hangulatával és a benne található számtalan eszközzel, mint például a TRX-xel, kettlebell-lel, húzódzkodóval és Ropeworkout-talcsak hogy néhányat említsünk - határozottan crossfittes benyomást kelt, itt nem crossfit edzés zajlik.

Miután ezt tisztáztuk, egy rövid ámde annál viccesebb bemutatkozás vette kezdetét, hivatásunkról, céljainkról, sportos vagy éppenséggel kevésbé sportos előéletünkről - mely során két meglepő dologra is fény derült. Az egyik, hogy a társaságból nem én vagyok az egyetlen, akinek az órával kapcsolatos egyetlen elvárása a túlélés, a másik pedig, hogy edzőnk Adolf Albert eredeti foglalkozása mérnök. Így stílusosan mi más is következhetett volna, mint némi „méricskélés”.

A bemutatkozó beszélgetés után, az FMS mérés is része az első találkozásnak és igen lényeges a altszerepe a későbbi edzésprogram megtervezésében is. Mi sajnos a 90 perc szűkössége miatt - amit egyébként így is 20 perccel túlléptünkcsak a mérés néhány alapfeladatával ismerkedhettünk meg, de már ez is elégnek bizonyult az óra további hangulatának megalapozásához.

A következő szakasszal már bepillantást nyerhettünk, abba, hogyan is épül fel maga az edzés. Egyfajta bemelegítésként - egy addig általam soha ki nem próbált, ám nagyon szórakoztató eszköz - a henger szolgált, melyen porcikáink többségét meggörgettük.

Ezután, hogy minél jobban képbe kerüljünk a teremben használt módszerek és eszközök terén, rengeteg mindent kipróbáltunk.

Személyes kedvencem volt az úgy nevezett Primal Move, melynek hivatalos leírását most mellőzném. Így azoknak, akik nem ismerik legyen elég annyi, hogy ez egy kicsit olyan jógás-piláteses- földön ide-oda gurulós hihetetlenül élvezetes mozgásforma, melynek segítségével a gyakorlottabbak gond nélkül átszelhetik akár az egész termet is. Mi, mivel még csak most ismerkedtünk meg a gyakorlatsor különböző elemeivel, csak bizonyos részeket ismételgettünk, bár többségünknek már ennyi is elegendő volt a módszer megkedveléséhez.

altMajd a kettlebell előkészületeként a fallal szemben történő guggolás következett, ami messze nem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik és persze jött maga a kettlebell. Annak ellenére, hogy a gyakorlatok alatt megtudtuk, mind a fiúk mind a lányok bizony képesek saját testsúlyuknak megfelelő tömeget megmozdítani, számomra a 24 kg ágyúgolyó már igenis nagy kihívásnak tűnt, így az óra elején aláírt csak a saját felelősségemre végzem a gyakorlatokat és jelzem ha valami meghaladja a képességeimet papírosra hivatkozva ezt a feladatot kihagytam.

Bár közben edzőnknek köszönhetően azzal a megnyugtató ténnyel is szembeülhettünk, hogy a komolyabb sérülteket átvonszolják egy másik közeli terembe, így bármi történjen is a terem hírnevén csorba nem eshet! :)

Bár a 90 perc vége fele közeledve a hangulat már a tető fokára hágott, az edzés java még csak mostalt következett. Első lépésként megismerkedtünk a húzódzkodóval, illetve az ott végezhető gyakorlatok könnyített formáival. Majd azzal a céllal, hogy mindenképp felpörögjön a pulzusunk jött a speciális kis csúszólapocskákkal érdekesebbé tett kocogással vegyített Ropeworkout. Levezetésként pedig kipróbálhattuk az indian club nevet viselő bot jellegű eszközt.

Mindent összegezve egy fantasztikus, hangulatú bemutató órán vehettünk részt, amit csak ajánlan tudok mindazoknak, akik még nem tudják pontosan, hogy mit is válasszanak a 360Gym órarendjéből, akik közelebbről megismerkednének a már említett eszközökkel és módszerekkel, vagy egyszerűen csak szeretnének egy fantasztikus élménnyel gazdagodni valamelyik szombat délelőtt.

Ha többet szeretnétek megtudni a 360Gym-ről és szolgáltatásaikról keresd őket az alábbi elérhetőségeik valamelyikén:

Honlap: http://360gym.hu/

Cím: Budapest XIV kerület, Kövér Lajos utca 21-25.

Email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Címkék:     360Gym      crossfit      TRX      Kettlebell      ropeworkout      húzódzkodó      Indian Club      Primal Move      sport      edző      edzőválasztó

Tartalom